11 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Експозиция представя „Пловдив по пътя към модерния свят“

Нови за времето си градоустройствени решения, водоснабдяването и електрификацията, индустриализацията с фокус – тютюневата промишленост….

Това са само част от акцентите в новата постоянна експозиция, която подготвя Регионалният исторически музей в Пловдив. Тя е посветена на развитието на града от Освобождението до втората половина на XX век и носи заглавие „Пловдив по пътя към модерния свят“. Изложбата ще включва повече от 200 оригинални експоната, разкриват от културната институция в града под тепетата.

От един ориенталски град по време на Освобождението, за 50-60 години Пловдив се превръща в характерен за Европа град с водоснабдяване, градоустройствен план и нова архитектура, преживявал индустриалните и технически революции в страната“, пояснява директорът на РИМ – Стефан Шивачев. Очаква се изложбата да бъде готова до няколко месеца.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ