10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

До 30 ноември: Софиянци могат да избират проект, който да се реализира от общината

До 30 ноември всеки гражданин на София може да даде гласа си за предложение, което иска да бъде реализирано от Столична община през 2021 г. Проектите са за подобряване на градската среда по програмата „София избира“.

Целта е да се насърчи прякото участие на гражданите, неправителственитe и професионалнитe организации в предлагането на проекти и разпределението на бюджета на общината. Бюджетът на програмата е 1 500 000 лв. за 2021 г.

Всички предложения са прегледани от Столична община единствено по отношение на възможността да бъдат реализирани в рамките на следващата година и в определения бюджет. Оценката по тези два критерия е направена от експерти от различните направления на Столична община. За всяка идея, която е определена като неизпълнима в рамките на 2021 г., са посочени конкретни мотиви в линк след одобрените проекти.

Изпълнимите предложения са публикувани на сайта с възможност за гласуване. Всеки гражданин на София може да гласува само за един проект. Системата за електронно гласуване ще позволява вот от един човек един път. За гласуването ще е нужно единствено да се въведе номера на мобилен телефон, на който ще бъде получен код, с въвеждането на който ще бъде потвърден избора. За да гласувате, е нужно: 1) да имате достъп до интернет през компютър или мобилно устройство; 2) да включите предварително услугата за местоположение (геолокация) на мобилното си устройство, с цел гарантиране гласуването само от територията на Столична община; 3) да посочите мобилен номер за получаване на текстово съобщение с кода за потвърждение на избора Ви.

Проектите, които получат най-много гласове от вота на гражданите, в рамките на бюджета от 1,5 млн. лв., ще бъдат включени в капиталовата програма на София за 2021 г. Ако на първо място е идеята с бюджет от 1,5 млн. лв., ще бъде реализирана само тя, ако сборът от бюджетите на първите 3 проекта е до 1,5 млн. лв., ще бъдат реализирани и трите. В случай че избраното предложение се нуждае от изготвяне на работен проект за реализацията му, той ще бъде изпълнен от Общинското предприятие „София проект“.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ