10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част от политиката на местната администрация да подпомага рибарството и морското дело.

Съоръжението ще предоставя възможността за сезонно укритие на малки рибарски лодки, като капацитетът му е 20 плавателни съда с дължина 6,5 м.

Лодкостоянката е оборудвана с вертикален кей на две нива. Предвидено е и съоръжение, осигуряващо пускането на вода на плавателните съдове, тяхното изваждане на сушата, както и за съхранение, за извършване на ремонтни дейности с авторемаркета.

В зоните за швартоване на лодките има изградени колонки за електрозахранване и водоснабдяване за нуждите на рибарите. Направено е укрепване на бреговата ивица, изграден е вълнолом, който, освен вълните, ще спира теченията и навлизането на наноси в съоръжението.

Лодкостоянката в местността Ъгъла ще започне да работи в началото на месец май. За да се случи това, е необходимо Общинският съвет да приеме цените, които собствениците на плавателни съдове ще заплащат. Това ще стане на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Проектът на Община Бургас е финансиран по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020г., подкрепена от ЕФМДР, процедура „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и лодкостоянки“.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ