15 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент.

Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Той напомни, че през 2023 г. са издадени разрешителните за водовземане на минерална вода чрез нови съоръжения от находища „Видин“ и „Сланотрън“. Продължават усилията за издаване на такова за находището до село Градец, за което в момента текат процедури в Министерството на земеделието и храните. За сондажите на минералните извори ще са необходими около 8 милиона лева.

„В последните 3,5 години успяхме да направим проекти, да издадем всички разрешителни за водовземане. Остана единствено Министерството на земеделието да даде едно разрешение за подмяна на земята, която е друга категория, в Градец. Умишлено бавим стартиране на процедурите по водовземането, каза още кметът. Той уточни, че ползата на Община Видин да членува в Асоциацията е абсолютно значима. Като финансови задължения Общината ще има 600 лева, това са 50-60 лева на месец за година.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ