17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева

Първа копка на водопровод на ул. „2-ра“ в село Дълго поле направиха кметът на община Калояново Младен Кичев, заместник-кметът Сузана Николова, кметът на селото Тодор Танански и представител на фирмата-изпълнител. Ще бъдат положени тръби с обща с дължина 1 380 м. Това е първият обект, с който стартира строителната програма на община Калояново. За нея са заделени 2 млн. лв. от общинския бюджет и са предвидени ремонти и реконструкции във всички села на общината. Проектите на община Калояново, които са одобрени в инвестиционната й програма са за близо 6 млн.лв.

Улица „2-ра“ ще бъде завършена до края на 2024 г. Предстои на още три улици в Дълго поле да бъде изграден водопровод, а след това по друг проект ще се положи нова асфалтова настилка и ще се изградят нови тротоари. Този проект ще реши проблема с честите аварии по водопреносната мрежа.

Скоро на централната улица в Калояново ще бъдат положени нови тротоари и бордюри. Предстои и Агенция Пътна инфраструктура да асфалтира пътя.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ