15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Форум „Устойчиво развитие на Хисаря“ се провежда днес

Дискусия по теми, свързани с различните аспекти на зелената икономика, като част от решенията за устойчиво развитие на общините се провежда днес на форум в Хисаря. “Устойчиво развитие на Хисаря и региона, социална и зелена трансформация“ е срещата за насърчаване на обществено-политическия диалог, разработването на местни стратегии за действие за подобряване качеството на живот, а също така и за повишаване на гражданското участие в живота на местните общности.

За потенциала за развитие на Хисаря и региона в контекста на променящата се география, презентация ще направи доц. Стелиян Димитров от СУ „Св. Климент Охридски“. Доц. д-р Гинка Чавдарова от НСОРБ ще коментира устойчивото развитие, като силна заявка за промени в общинската дейност. Добри практики в развитието на местното самоуправление ще сподели Донка Михайлова, кмет на община Троян. От страна на домакините за зелената икономика, като модел за устойчиво местно развитие и социална трансформация на община Хисаря, ще говори Ива Вълчева – общински съветник от БСП. Мария Мустакова, председател на УС на МИГ – Хисар ще представи проектите, по които работи Местна инициативна група – Хисаря.

Форумът е част от 10 дискусии, провеждащи се в различни общини в страната, които имат за цел да насърчат обществено-политическия диалог и разработването на местни стратегии.

Related Articles

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ