Строят нова детска градина в Асеновград

За нея са осигурени 3 млн.лв.

0

Нова детска градина строят в Асеновград, информират от общината. Предвидени са 3 млн.лв. за нея, като средствата са отпуснати от държавата по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020 г. – 2022 г.). Детската градина ще бъде построена на улица „Отец Паисий“ в района на квартал „Изток“. Новооткритите групи след реализирането на проекта, ще бъде шест. В тях ще бъдат приети 138 деца.

В детската градина се предвижда изграждането на кухненски блок, физкултурен салон, закрит басейн, дворно пространство със съответните детски площадки, ограда. Проектът включва и цялостно обзавеждане и оборудване.

Чрез изпълнението на проекта ще се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4- годишна възраст в общински образователни институции и в по-голяма близост до местоживеенето си.

Според условията за устойчивост на проекта, през първите пет години след реализирането му, общината няма да може да извършва функционални промени. След изтичане на този период, могат една или няколко от детски групи да се преструктурират в яслени, според нуждите на населението в Асеновград.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си