Срещу едно евро ставаме собственици на имот в приказна Италия

0

В крайбрежния италиански град Таранто, в южния регион Пулия, могат да се купят жилища на символична цена от 1 евро.

Консулът по културно наследство на Таранто Франческа Виджиано е обявил, че на безпрецедентно ниска цена се предлагат общински имоти в старата част на населеното място. Условието за придобиване на имот срещу символичната сума е купувачът да го реновира.

През последните години в Италия редица опустяващи села приложиха примамлив маркетингов трик – продажба на имоти обикновено за едно евро.

Купувачите обаче трябва да се ангажират за определен срок да реставрират придобитите имоти като проектът за това как ще изглежда сградата трябва да бъде одобрен от съответната община. Целта на местното управление е да реши проблема с обезлюдяването на региона.

Има едно условие, обаче. И то е новите собственици да инвестират в имота 15 000 евро. С тази сума трябва да осъществят наложителни ремонти в рамките на три години, тъй като някои изоставени къщи се саморазрушават.

Първоначално за продажба са обявени 15 сгради в Таранто на цена от едно евро. На по-късен етап повече имоти може да бъдат предложени на същата цена, уточняват от управата на района.

Южният италиански регион Пулия се слави с кулинарните си деликатеси, каменната архитектура и живописни крайбрежни градчета. Областта обаче е доста бедна, в сравнение с други региони в Италия.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си