10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

По проект: Възобновяват дейността на Летище Русе

Министерството на икономиката работи по проекта за възобновяване дейността на Летище-Русе.“, в това министър Везиева увери областния управител Борислав Българинов. „Целта ни е до края на годината да стартира процесът. Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура. Надяваме се в началото на следващата година да има вече полети. Възстановяването на летището в Русе ще обслужва и съседните градове и ще помогне за свързаността между Северна и Южна България.“, коментира още министърът на икономиката. Тя заяви също, че регионалният дисбаланс между Южна и Северна България е от проблемите, който от години вместо да се решава – се задълбочава. „Всички изследвания сочат, че там където има добра транспортна инфраструктура, има развит бизнес и инвестиции. Очакваме тази политика да стане приоритетна за следващото правителство и да продължава през целия период до 2026 г.“, допълни още тя.

Средната продължителност на полета от Русе до столицата ще е около 30 – 40 минути и ще се извършва със самолети ATR-72 на българската авиокомпания GullivAir.

Вече са проведени четири срещи между министерствата на икономиката и транспорта, авиокомпанията и Община Русе за старт на проекта.

 

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ