Министър Аврамова: 1951 многофамилни жилищни сгради да бъдат безвъзмездно санирани

0

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по време на парламентарния контрол, че се предлага 1951 многофамилни жилищни сгради – с подадени документи за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност, да бъдат санирани при сто процента безвъзмездна финансова помощ от държавата, както е стартирала програма, предлагат от МРРБ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи, че предвид факта, че програмата е в завършваща фаза, министерството има готовност да обяви следващия й етап като пилотен проект за нови 1951 броя сгради.

Тя аргументира предложението с това, че собствениците на жилища в тези сгради са положили усилия и в рамките на определения срок за кандидатстване са подали заявления по програмата в ББР за сключване на договори за целево финансиране по правилата на първия етап на националната програма. За тези сгради ще се прави ремонт на покрива, топлоизолация, подмяна на дограма – основните енергийни мерки, предписани в енергийните им обследвания.

Аврамова изтъкна, че продължаването на програмата зависи от широк обществено-политически консенсус и осигуряване на финансовия ресурс.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си