Навигатор Home » Инфраструктура » Изграждат пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново

Изграждат пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново 

17-vel

Съоръжението ще реши проблеми в транспортната схема на града

Изграждането на пешеходен надлез над улица „Магистрална“, един от най-проблемните участъци в транспортната схема на Велико Търново, обмислят експерти от общината. От там уточниха, че съществуват три варианта за строителството на подобно съоръжение. Концепцията за конструкцията, която се предвижда да бъде в района на Търговски парк Велико Търново, е получила принципното съгласие на Агенция „Пътна инфраструктура”. Проектът е предаден в АПИ още преди началото на основния ремонт на улица „Магистрална”, която е част от републиканската пътна мрежа. Подпомагането по финансови механизми чрез пътната агенция е първият вариант за осъществяване на начинанието, уточни градоначалникът Даниел Панов.

Втората опция за изграждането на надлеза е чрез частна инвестиция, като вече има разговори с представители на бизнеса. Третият вариант за реализация на съоръжението е чрез проекта за интегриран градски транспорт, за който Община Велико Търново има гарантирано финансиране от 10 млн. лв. по ОП „Региони в растеж”. Преди броени дни Даниел Панов проведе среща с консултантския екип, който прави предпроектните проучвания. Експертите подчертаха, че пешеходните надлези попадат сред обектите, чието изграждане подлежи на финансиране по мерките. Нова светофарна уредба ще помогне за оптимизацията на движението в кръстовището между ул. „Магистрална”, ул. „Славянска” и входа към складовата база във Велико Търново. Подземните комуникации са положени, очаква се доставката на контролерите и техният монтаж. Осигуряването на светофарна уредба бе допълнително включена дейност към основния ремонт на ул. „Магистрална”.

Реконструкцията на 3-километровата натоварена пътна отсечка, която е част от главния път София – Варна, бе финансирана по програма „Транзитни пътища V” на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Отговор на Изграждат пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново

  1. XRumerTest

    Hello. And Bye.

     

Добавете коментар

Моля, допълнете задачата за проверка. Благодарим ви! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.