Навигатор Home » Инфраструктура » Изграждат пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново

Изграждат пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново 

17-vel

Съоръжението ще реши проблеми в транспортната схема на града

Изграждането на пешеходен надлез над улица „Магистрална“, един от най-проблемните участъци в транспортната схема на Велико Търново, обмислят експерти от общината. От там уточниха, че съществуват три варианта за строителството на подобно съоръжение. Концепцията за конструкцията, която се предвижда да бъде в района на Търговски парк Велико Търново, е получила принципното съгласие на Агенция „Пътна инфраструктура”. Проектът е предаден в АПИ още преди началото на основния ремонт на улица „Магистрална”, която е част от републиканската пътна мрежа. Подпомагането по финансови механизми чрез пътната агенция е първият вариант за осъществяване на начинанието, уточни градоначалникът Даниел Панов.

Втората опция за изграждането на надлеза е чрез частна инвестиция, като вече има разговори с представители на бизнеса. Третият вариант за реализация на съоръжението е чрез проекта за интегриран градски транспорт, за който Община Велико Търново има гарантирано финансиране от 10 млн. лв. по ОП „Региони в растеж”. Преди броени дни Даниел Панов проведе среща с консултантския екип, който прави предпроектните проучвания. Експертите подчертаха, че пешеходните надлези попадат сред обектите, чието изграждане подлежи на финансиране по мерките. Нова светофарна уредба ще помогне за оптимизацията на движението в кръстовището между ул. „Магистрална”, ул. „Славянска” и входа към складовата база във Велико Търново. Подземните комуникации са положени, очаква се доставката на контролерите и техният монтаж. Осигуряването на светофарна уредба бе допълнително включена дейност към основния ремонт на ул. „Магистрална”.

Реконструкцията на 3-километровата натоварена пътна отсечка, която е част от главния път София – Варна, бе финансирана по програма „Транзитни пътища V” на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Отговор на Изграждат пешеходен надлез над улица „Магистрална” във Велико Търново

  1. XRumerTest

    Hello. And Bye.

     

Добавете коментар