16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Изграждат пешеходен надлез над улица „Магистрална“ във Велико Търново

Започна изграждането на пешеходен надлез над една от най-натоварените улици във Велико Търново – „Магистрална“. 

Строителството на инфраструктурния обект вече е възможно – приключиха дългите съгласувателни процедури с държавните институции. Дейностите се реализират по проекта за интегриран градски транспорт, който Община Велико Търново изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и в който пешеходният надлез е задължителен елемент от инфраструктурата.

Със съоръжението ще се улесни и облекчи пешеходната връзка на кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“ с централния булевард „Никола Габровски“, обществените обекти в района на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, както и със самата болница.

Строителните дейности стартираха с изпълнение на основните конструкции, фундаменти и носещите колони. Самото съоръжение е от модулен тип, ще бъде изцяло покрито, с осветление и осигурен достъп за трудноподвижни лица.

Строително-монтажните работи налагат временна организация на движението по улица „Магистрална“. До 21 април в района между „Макдоналдс“ и бензиностанцията движението ще се извършва двупосочно – в стеснен пътен участък и с ограничение на скоростта от 30 км/ч. Затворена за движение ще бъде връзката между ул. „Магистрална“ с локална улица, разположена между заведението за бързо хранене и бензиностанцията.

 

Related Articles

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ