16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Международен архитектурен конкурс „Kaira Looro“ за детска къща в Сенегал

Стартира поредното издание на Международния архитектурен конкурс „Kaira Looro“.

Състезанието е отворено за студенти и млади архитекти с цел откриване на нови таланти и приемане на устойчиви модели на архитектура с хуманитарна цел за подобряване на условията на живот в развиващите се страни. Предизвикателството на изданието през 2022 г. е да се проектира „Къща за деца“ в Сенегал, като топло и приветливо място, където дейностите, насочени към предотвратяване на недохранването на децата, могат да се извършват в селска среда. Днешните деца са лидерите на утрешния ден; да им позволим да се развиват правилно е от съществено значение за изграждането на по-добро бъдеще, казват организаторите.

За победителите са предвидени парични награди, стаж и строителство, избрани от международно жури, съставено от престижни архитектурни фирми.

Крайният срок за подаване на документи е 13-ти юни 2022 г. Проектите ще се оценяват от 27 юни до 3 юли, а победителите ще станат ясни на 11 юли 2022 г.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ