20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Започва ремонт на фериботната зона в Гюргево на ГКПП-то с Русе

Започва ремонтът на административните сгради на фериботната площадка в Гюргево, където ще се намира новият гранично контролно-пропускателен пункт с България. Това стана ясно от разговор между областния управител на Русе Борислав Българинов и председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну.

Ще се направи цялостна рехабилитация на постройките и прилежащата инфраструктура. Кабинките за граничен и митнически контрол ще бъдат възстановени, тъй като. сега са напълно негодни за експлоатация.

Ремонт ще претърпят и заслоните, където спират тировете за проверка. Предвижда се създаването на нова разделителната ивица между трасетата за входящ и изходящ трафик. За сега не се налага допълнително разширяване на ро-ро терминала в Гюргево, тъй като данните сочат, че пунктът има достатъчен капацитет за нормално преминаване на тежкотоварния трафик през границата.

Въпреки това ще има обособени места за паркиране на камионите и съответно изчакване за качване на ферибота. Предстоят дейности и по продълбочаване на речното корито от страна на северната ни съседка, като такива вече са направени в българския участък.

 

Related Articles

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ