15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Започва ремонт на фериботната зона в Гюргево на ГКПП-то с Русе

Започва ремонтът на административните сгради на фериботната площадка в Гюргево, където ще се намира новият гранично контролно-пропускателен пункт с България. Това стана ясно от разговор между областния управител на Русе Борислав Българинов и председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну.

Ще се направи цялостна рехабилитация на постройките и прилежащата инфраструктура. Кабинките за граничен и митнически контрол ще бъдат възстановени, тъй като. сега са напълно негодни за експлоатация.

Ремонт ще претърпят и заслоните, където спират тировете за проверка. Предвижда се създаването на нова разделителната ивица между трасетата за входящ и изходящ трафик. За сега не се налага допълнително разширяване на ро-ро терминала в Гюргево, тъй като данните сочат, че пунктът има достатъчен капацитет за нормално преминаване на тежкотоварния трафик през границата.

Въпреки това ще има обособени места за паркиране на камионите и съответно изчакване за качване на ферибота. Предстоят дейности и по продълбочаване на речното корито от страна на северната ни съседка, като такива вече са направени в българския участък.

 

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ