18 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Визия за модернизма в съвременната архитектура представя наш архитект, преподавател в Нюйоркския университет

На 12 май от 17:30 часа в Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив Регионалната колегия на КАБ в Пловдив кани на лекция на тема “Заветът на модернизма в съвременната архитектура и градоустройство“.

Гостуващ лектор е доц. д-р арх. Иван Шумков, завършил четири магистърски степени от ETSA Барселона, Университета във Флоренция и Харвардския университет GSD като стипендиант на Фулбрайт. Той получава докторска степен по архитектура през 2010 г. в Политехническия университет на Каталуния и Колумбийския университет GSAPP като стипендиант на Фондация „Льо Корбюзие“.

Арх. Шумков е доцент в Нюйоркския университет от 2013г. По време на академичната си кариера е преподавал също и в Harvard University GSD, Pratt Institute School of Architecture, Parsons the New School for Design, Intentional University of Catalonia и ETSA Barcelona.

Доц. Шумков е бил главен експерт в Направление „Архитектура и градоустройство“ в София. Преди това (2020-2021) е бил съветник на вицепремиера на България, където е работил по стратегии за регионално развитие, енергийна ефективност, саниране на сгради, иновации, образование, дигитализация на строителната индустрия и плана за възстановяване и устойчивост. Той е лицензиран архитект в Испания, Италия и България.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ