Брокерите на имоти вече са с регистър

0

Брокерите на недвижими имоти вече имат регистър. Той е създаден по инициатива на професионалистите, като идеята е в него да присъстват само работещите на светло.

Професионалната организация Национално сдружение „Недвижими имоти“ дава възможност на сайта си фирмите и брокерите да се впишат.

Регистърът е отворен за всички брокери и агенции в бранша, като включването в него е доброволно.

От организацията уточняват, че вписалите се в регистъра трябва да приемат правилата на Международната коалиция за етични стандарти (IESC) – отговорност, поверителност, избягване конфликт на интереси, финансова отговорност, добросъвестност, законосъобразност, отразяване, стандарт на обслужване, прозрачност, доверие.

Всяка една агенция ще може да представи на потребителите своя опит, мисия, визия и бизнес модел. Всеки брокер и агент ще може да декларира своето образование, професионални квалификации, специализации, сертификати и др.

Професионалният регистър дава възможност на клиентите – продавачи, купувачи, наемодатели, наематели – да изберат както агенция, така и конкретен брокер или агент, на които да се доверят при осъществяването на желаната от тях имотна сделка. Регистърът е още една стъпка в помощ на потребителите за информиран избор при намирането на компетентен професионалист, който да ги води в този сложен и със сигурност финансово най-значим процес, който не се случва често в живота на едно семейство или в дейността на компания извън сферата на недвижимите имоти.

„Като всяка икономическа сфера, бизнесът с недвижими имоти се нуждае от ясни правила и прозрачност. Професионалният регистър ще допринесе в значителна степен за тяхното установяване и утвърждаване“, посочва организацията.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си