Безплатни обиколки с рейсове и трамваи от XX век в София

0

„Тази година ще завършим 100% обновяването на тролеите с новите 30, чиито доставки очакваме през лятото.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в своята фейсбук страница.

На днешната дата преди 120 години в 10 ч. по улиците на София тръгва първият трамвай. Тогава в София са внесени първите 25 трамвая от Белгия. Днес по улиците на София всеки ден се движат над 800 градски автобуса, трамвая, тролея и метровлака.

За няколко години са подменени с нови 90% от автобусите. В движение са първите 35 електробуса и се очаква доставката на още 85. На финала е процедурата за закупуване на още 25 трамвая.

По повод навършването на 120 години от столичния градски транспорт на площад „Александър Невски“ се провежда изложение на превозни средства – както на реставрирани, така и на последно поколение транспортни средства, които обслужват градския транспорт в София и други европейски градове. В рамките на деня са организирани и безплатни панорамни обиколки с част от изложените превозни средства – автобуси и ретро трамваи.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си