7 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Автомобилен гигант представи летяща кола

Изненада от бъдещето, която скоро може да е реалност! Така в автомобилната индустрия коментират най-новата демонстрация на „Дженеръл Мотърс”. Автогигантът представи своята футуристична летяща кола. Тя има способността да се издига вертикално и може на автопилот да транспортира пътник над трафика по улиците.

Проектирана е да излита и каца по покривите на сградите и да лети със скорост около 90 км/ч. Колата има четири ротора и мощен електрически двигател, уточняват създателите.

От компанията засега не обявяват дали подготвят масово производство. Според изпълнителния директор на „Дженеръл Мотърс” проектът може да бъде реализиран много скоро. Дори е предвиден и още по-луксозен модел с две места.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ