12 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Строят нов затвор в село Самораново до Дупница

Нов затвор, изграден по европейските стандарти, ще бъде изграден до март 2024 г. в с. Самораново, община Дупница. Това съобщиха от Министерството на правосъдието. В проекта е заложено построяването на нов учебен център за персонала, където кандидатите за служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) ще бъдат подготвяни по специално разработени програми и методики, уточняват от министерството. В рамките на учебния център е интегрирана модерна конферентна част, с капацитет и условия, предоставящи възможност за провеждане на национални и международни събития.

Предвидено е и „преходно отделение“, което е съвременна концепция за подготовка за завръщане в обществото на хора, които предстои да бъдат освободени от затвора. В проекта е заложено и изграждането на производствени цехове, в които лишените от свобода да имат възможност да участват в трудова дейност. По този начин ще се създадат и предпоставки за сътрудничество с местни работодатели и други заинтересовани страни по линия на трудова заетост и реализиране на локални проекти в сферата на производството.

За последните 80 години в България не е строен нов затвор.  Затова инвестиционното намерение на ГДИН предвижда изграждането на най-модерно по своя тип съоръжение в региона. 

Related Articles

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ