16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Строят нов затвор в село Самораново до Дупница

Нов затвор, изграден по европейските стандарти, ще бъде изграден до март 2024 г. в с. Самораново, община Дупница. Това съобщиха от Министерството на правосъдието. В проекта е заложено построяването на нов учебен център за персонала, където кандидатите за служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) ще бъдат подготвяни по специално разработени програми и методики, уточняват от министерството. В рамките на учебния център е интегрирана модерна конферентна част, с капацитет и условия, предоставящи възможност за провеждане на национални и международни събития.

Предвидено е и „преходно отделение“, което е съвременна концепция за подготовка за завръщане в обществото на хора, които предстои да бъдат освободени от затвора. В проекта е заложено и изграждането на производствени цехове, в които лишените от свобода да имат възможност да участват в трудова дейност. По този начин ще се създадат и предпоставки за сътрудничество с местни работодатели и други заинтересовани страни по линия на трудова заетост и реализиране на локални проекти в сферата на производството.

За последните 80 години в България не е строен нов затвор.  Затова инвестиционното намерение на ГДИН предвижда изграждането на най-модерно по своя тип съоръжение в региона. 

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ