22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Изградена е нова паркова зона с пешеходен мост, който свързва „Люлин“ със Западен парк

Нова паркова зона с площ от 10 декара и пешеходен мост, който свързва район „Люлин“ със Западен парк, са изградени в София. Оформени са и зелени площи, алеи, две детски площадки, спортна зона и велоалеи.

Дейностите са част от Програмата на Столична община за създаване на нови зелени пространства и възстановяване на паркове в града, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на „Люлин“ Милко Младенов направи проверка на обекта.

За територията бе разработен подробен устройствен план (ПУП) и подготвен проект „Западна порта към Западен парк“ – посочи кметът на район „Люлин“ Младенов.

Паркът е обособен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“ и ж.к. „Люлин 10“. Изградени са тротоари, пешеходни алеи и ново осветление. Места за почивка с пейки и кошчета. Поставено е и видеонаблюдение.

Пешеходният мост, със стоманена конструкция, е с дължина над 31 м и минава над река Суходолска. Предстои доизграждане на няколко метра от алейната мрежа, както поставяне на ограда към реката.

Започна засаждането на дървесната и храстова растителност. Новите дървета са от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар. Ще бъдат засадени и над 100 вида храсти.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ