12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

С финансова подкрепа от Норвегия изграждат фермерски пазар в Момчилград

Нов модерен пазар ще има в Момчилград. Дългогодишната идея е на път да стане реалност. Проектът ще бъде реализиран със средства от Норвежката асоциация на местните власти, която работи съвместно с НСОРБ. Момчилград е една от 10-те общини в страната, чиито концепции бяха одобрени и ще получат финансова подкрепа.

Фермерският пазар ще има павилиони, сергии, щандове, също месарски магазини и места за бързо хранене. Те ще бъдат обособени в локове. В проекта се предвижда енергоспестяващо осветление и санитарен възел. Целият терен на пазара ще бъде с покривна конструкция.

Съоръжението ще е подходящо за провеждане и на изложби и фестивални събития, свързани с местните традиции и типични за региона кулинарни специалитети.

 

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ