14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Модернизират Младежкия културен център в Ямбол

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 сключиха договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“, който е част от Инвестиционната програма на Община Ямбол.

Проектът е на обща стойност 4 122 625,83 лева, от които 3 504 231,96 лeвa от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и бюджета на Република България и 618 393,87 лева съфинансиране от Община Ямбол чрез средства от финансовия посредник ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“.

Проектът обхваща ремонт и модернизация на Младежкия културен център, намиращ се в парка в близост до центъра на града. Предвидени са дейности по ремонт и модернизиране на сградата и на прилежащото пространство, създаване на достъпна архитектурна среда и осигуряване на модерно обзавеждане и оборудване за нуждите на центъра. Изпълнението на задачата ще предостави възможност на Младежкия културен център, зала „Диана“ и парка, заедно със зоните им за организиране на концерти на открито, спорт, игри и почивка, да осъществят единна функционалност, осигуряваща завършека на зоните за отдих, както и ще допринесе за повишаване на атрактивността на сградата и разширяването на портфолиото от предлаганите услуги в Младежкия културен център.

С осъществяване на дейностите, заложени в проектното предложение, ще се създадат условия за равен достъп до културно-развлекателните дейности и участие в тях на всички групи от населението, ще се повишат инвестиционната атрактивност и туристическият потециал на града, ще се подобри състоянието на околната среда чрез въвеждането на мерки за енергийна ефективност.

 

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ