16 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

POLYNOR – универсалнитe полиуретанови изолации от ново поколение вече и в България!

Ръстът, който отчита строителния сектор в България през последните години, неминуемо доведе и до засиленото търсене на продукти свързани с бранша. А конкуренцията накара все повече инвеститори, независимо от мащабите си, да заложат на качеството.

Знаем, че енергийната ефективност е от водещите фактори при избор на дом, офис или бизнес имот, която пък от своя страна е свързана с изолацията и материалите, използвани за целта. За щастие на българския пазар вече може да откриете продукти с марката POLYNOR. Висококачествени полиуретанови строителни комплексни изолации, лепила за зидария, полиуретанови лепила, монтажни пени, продукти за огнезащита и други, без аналог в предлагането до сега у нас!

Полиуретановата пяна (PU пяна) е универсален химически продукт, използван в много строителни проекти и сгради, които изискват залепване, пълнене, запечатване и изолация. Неговите високи топло и звукоизолационни свойства го правят отличен продукт, приложим като изолация на покриви, стени, тавани, основи, къщи, метални конструкции, водопроводи, превозни средства и много други. Може да се прилага върху широк спектър от материали и повърхности, като има отлична адхезия към почти всички съвременни строителни материали. Той предоставя множество предимства в едно приложение.

Иновациите не се появяват случайно. Те решават множество проблеми, които имат техните аналози и предшественици.

Какви са предимствата и удобствота на универсална изолация POLYNOR, както за частните клиенти, така и за професионалните екипи, инвеститори и разработчици? Това е еднокомпонентна полиуретанова изолационна пяна в специални цилиндри. Цилиндрите наподобяват тези на монтажната пяна, но всъщност това е съвсем различен материал. POLYNOR е пълноценна изолация, която не изисква механични крепежи, лепила, мрежи или други традиционни материали за монтаж и фиксиране. Техническите свойства и състава са уникални по своите характеристики. POLYNOR създава безшевна, високоефективна топло, влаго и звукоизолация на всякакъв тип вертикални, наклонени или хоризонтални строителни конструкции: стени, покриви, подове, основи, прегради, балкони, хангари, тръби и др.

Разработен през 2012 -2014 г. и пуснат в продажби през 2015 г., POLYNOR постига изключително добри резултати на руските и европейските строителни пазари, поради високите си топлоизолационни свойства, закритоклетъчна структура, минималния коефициент на топлопроводимост и много високата си адхезия. Уникалният състав се доказва от поредица патенти и за момента няма аналог на българския пазар. Оригиналната рецепта, свойствата, технологичните предимства и успешното изпълнение на множество обекти са направили POLYNOR лидер на руския и европейския строителен пазар на топло и звукоизолация. Всичко това се дължи на неговите уникални характеристики и доказана рецепта.

Едно от съществените преимущества на POLYNOR е че прилепва отлично към всякакви повърхности и създава безшевна, пълноценна изолация без „студени мостове“ и въздушни течения. POLYNOR не изисква допълнителни крепежни елементи, лепила и мрежи, влаго и хидроизолация (както например минералната вата). Това спестява пари, време и труд. Специалната 3D дюза за нанасяне върху голяма площ, дава възможност за точно контролиране на дебелината на нанесения изолационен слой с гарантирано прилепване на изолацията към всякакви повърхности, включително дърво, пластмаса, метал, тухли, бетон, стъкло и др.

POLYNOR се отличава с отлична адхезия, което е от голямо значение за дълготрайния експлоатационен срок на изолацията при монтаж върху наклонени и вертикални повърхности. Например, при изолиране на вътрешните повърхности на скатни покриви, стени и прегради. Съставът на POLYNOR залепва повърхността, като се фиксира на мястото на нанасяне. В същото време по-ниската топлопроводимост на POLYNOR в сравнение с традиционните изолационни материали, гарантира високата термична защита на конструкцията и значително спестява пространство. Като цяло работата с изолация POLYNOR не изисква големи професионални умения и строителен опит – всичко може да се направи самостоятелно от клиента. Освен това, POLYNOR може да се нанася върху неравни повърхности, на изключително трудно достъпни или тесни места, където достъпът с един флакон е много по-лесен, отколкото с традиционните изолациионни XPS панели или ролки. Ако основата има значителни неравности (втвърдени течове от хоросан, изпъкнали армировъчни елементи и др.), изолация POLYNOR остава единственото удобно решение, което не изисква трудоемка подготовка на повърхността.

Този тип изолация има още едно предимство – транспорта. Няколко флакона лесно се събират в багажника на личния автомобил или миниван на монтажния екип. Съответно, с оглед на съхранението, той също не заема значително място. Производителността на един флакон при дебелина на изолационния слой от 30 мм е достатъчен за изолация на до 2 квадратни метра повърхност.

                                 Въпросът за икономическата ефективност

Ако сравним POLYNOR с цената на традиционните видове изолационни материали (XPS, EPS и вата), той първоначално изглежда с по-висока цена на стелажа в строителните магазини. Но общите разходи за транспорт и монтаж на традиционната топлоизолация (допълнително осигуряване на влаго, шумо и пароизолация, крепежни елементи, лепила, анкери, изолационни ленти и др.), изравняването на повърхността, цената на труда и времето се оказват много по-скъпи от решението с POLYNOR, което не изисква нищо друго освен самия материал. Допълнителните разходи за труд и монтаж на традиционните видове изолация могат да достигнат до 15 лв. за кв.м.

Разбира се, не само общите разходи трябва да бъдат взети предвид, но и производителността. От гледна точка на екологията и експлоатацията, POLYNOR има още едно предимство – не се свива. Той е хипоалергенен продукт без емисии на вредни вещества (има клас A +, най-високото ниво според класификацията за емисиите за летливи съединения, съгласно френски указ N 2011- 321). POLYNOR не реагира с вода,студ и горещина в температурния диапазон от – 80 до + 115 градуса по Целзий. По време на експлоатацията не абсорбира влага, не губи топлоизолационни свойства, предпазва дървото от гниене, не позволява разпространение на гризачи, вредители и насекоми.

Албина Маннапова, главен технолог на изследователския център на „POLYNOR“:

Разработихме и приложихме на практика топлоизолационен материал, който отговаря на всички потребителски и нормативни изисквания на европейските и международни стандарти. Мотото на продукта POLYNOR е „точно като едно, две, три“ . Благодарение на отличните си свойства и лекота на използване, POLYNOR придоби популярност не само в Русия, но и се изнася успешно в множество страни от ЕС (Полша, Румъния, Испания, Италия, Германия, Португалия, Англия, Ирландия, Латвия, Литва и др.) и от 2020 г. също до Китай, Южна Корея, Япония, Иран, Турция. POLYNOR осигурява необходимата термична защита на конструкции без „студени мостове“, той е екологичен, лесен за транспортиране, съхранение и работа, има изключителна адхезия и възможност за регулация на дебелината на изолационния слой.

Покупката на POLYNOR е възвръщаема инвестиция, която се изплаща за 2-3 години след неговото приложение. С експлоатационен срок до 50 години, това е разумната инвестиция.

Продукти с марката POLYNOR ще намерите във верига магазини DS Home – София, Варна, Бургас, Добрич, Албена и на dshome.bg

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ