20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

В Русе започна изграждането на нова спортна зала с басейн

Първа копка за изграждането на спортна зала с плувен басейн бе направена в русенския квартал „Дружба“. „Това ще бъде една от най-модерните спортни бази в града“ заяви заместник-кметът Енчо Енчев при старта на строителните дейности. Комплексът ще бъде изграден в двора на СУ “Васил Левски”

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Магдалина Илиева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО- Русе Росица Георгиева, настоящият директор на училището Красимира Иванова, както и доскорошният – Галин Ганчев.

Ръководството на общината се надява обектът да бъде изграден по-бързо от предвидените 5 години. Според изпълнителя – русенската фирма „Адис Калинов“, залата може да е готова до 3 години.

Това е единият от двата големи инфраструктурни проекта, които ще се реализират на територията на СУ „Васил Левски“. През пролетта започва строежът и на новия училищен корпус.

Спортният комплекс ще има игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места, плувен комплекс, разположен в сутеренното ниво, съблекални за отборите, стаи за треньори, съдии, лекари и учители. Залата ще разполага и със СПА център с фитнес зала и комфортни фоайета.

Ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания до всички нива в сградата

 

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ