14 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

„Пандемия“ e думата на 2020-а година според световна класация

„Пандемия“ бе избрана за дума на 2020 г. от речника „Мериам-Уебстър“, съобщи Асошиейтед прес. Това е най-краткият период от време, в който една дума влиза в речника след появата си, обясняват от изданието.

Вероятно това е думата, с която ще свързваме и описваме този период от време в бъдеще, считат редакторите.

На 11 март Световната здравна организация обяви разпространението на новия коронавирус за глобална пандемия и търсенията за думата на сайта Merriam-Webster.com веднага рязко се увеличили.

Търсенията за „Пандемия“ на сайта на 11 март били 115 806 процента повече в сравнение със същата дата предходната година.

Речникът „Мериам-Уебстър“ избира дума на годината повече от петнадесет години. Миналата година дума на годината бе „Те“, а през 2018 г. – „Справедливост“, припомня ТАСС.

 

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ