19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Откриват интерактивната инсталация „Един човек“ в София

На 6 ноември 2020 – петък – в 17 ч., на площадка „Мавзолей“ в София е символичното откриване на високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ на доц. Венелин Шурелов.

Часът не е избран случайно. На всеки кръгъл час единият от двата работни режима на инсталацията позволява заснетото от камерите върху фигурата да бъде показано върху цялата площ на „Един човек“. 13-метровата инсталация е изградена от модулна стоманена конструкция и двустранно разположени LED екрани.

Това е първото предложение за подкрепа по Програма „Навън“ за временни художествени инсталации в градска среда. Творческият съвет на Столична община одобри предложението на 15-членна комисия, която избра „Един човек“ с автор Венелин Шурелов сред 18 проекта.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ