15 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

С 2,5 млн.лв. по ОПРР осигуряват спортно оборудване за 91 професионални гимназии в страната

2,5 млн.лв по Оперативна програма „Региони в растеж” (ОПРР) 2014-2020 г. са осигурени за финансирането на проект BG16RFOP001-3.004-0002 „Доставка и монтаж на спортно оборудване за насърчаване на физическата активност и подкрепа за здравословен начин на живот сред учениците от държавните професионални училища в Република България“. Бенефициент по проекта е Министерството на образованието и науката.

Със средствата ще се достави и монтира спортно оборудване и обзавеждане, включително тренировъчни фитнес системи за открито, на 91 държавни професионални гимназии в цялата страна.

Сред учебните заведения, които ще получат нови уреди са ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин, професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов“ в Козлодуй, професионалната техническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ във Враца, професионалната гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в Монтана и други.

Общият брой на учениците, които ще могат да използват новото спортно оборудване е около 32 хиляди. Целта на проекта е да се подобри качеството на образователната среда и да се обнови спортната материална база в учебните заведения.

Съоръженията и оборудването ще бъдат използвани от учениците в рамките на учебната програма, като инфраструктурата ще може да се ползва и за извънкласни занимания, както и от външни лица в извънучебно време.

 

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ