22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Столичният инспекторат с нова акция за стари гуми

Отварят се временни площадки за събиране на излезли от употреба автомобилни гуми, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Специализираните зони са 30 на брой в различни райони на София, а адресите им могат да бъдат намерени на сайта на Столичния инспекторат в секцията „Кампании“. Оставените гуми периодично се извозват от там. Площадките работят именно в сезона на смяна на гумите, като целта е да не се оставят в междублоковите пространства и зелените площи.

През миналата година на временните площадки бяха изхвърлени над 15 хиляди гуми.

От Столична община напомнят на гражданите, че търговските обекти (автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми), в които се извършва смяна, са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните от дейността им гуми. Задължени са да осигурят и възможност за безплатно приемане на гумите от крайните потребители в местата на продажба и смяна на гумите, както да поставят на видно място в търговските обекти табели, които съдържат информация за възможностите и начина за обратно приемане на използвани гуми в търговския обект.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ