36 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Столичният инспекторат с нова акция за стари гуми

Отварят се временни площадки за събиране на излезли от употреба автомобилни гуми, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Специализираните зони са 30 на брой в различни райони на София, а адресите им могат да бъдат намерени на сайта на Столичния инспекторат в секцията „Кампании“. Оставените гуми периодично се извозват от там. Площадките работят именно в сезона на смяна на гумите, като целта е да не се оставят в междублоковите пространства и зелените площи.

През миналата година на временните площадки бяха изхвърлени над 15 хиляди гуми.

От Столична община напомнят на гражданите, че търговските обекти (автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми), в които се извършва смяна, са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните от дейността им гуми. Задължени са да осигурят и възможност за безплатно приемане на гумите от крайните потребители в местата на продажба и смяна на гумите, както да поставят на видно място в търговските обекти табели, които съдържат информация за възможностите и начина за обратно приемане на използвани гуми в търговския обект.

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

Легла от картон и без климатици: Олимпийското село в Париж ще бъде „най-зеленото“

Самите сгради ще бъдат рециклирани след края на игрите Домакините и организаторите на Олимпийските игри в Париж анонсираха, че това ще бъдат „най-зелените и устойчиви...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ