21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Столичният инспекторат проверява разделното събиране на отпадъци

Проверки за разделно събиране на боклук текат в различните райони на София, информират от Столичния инспекторат.

При проверките за разделно събиране в „Средец“ инспекторите са санкционирали търговски обект за изхвърляне на отпадъци от опаковки в контейнери за битов боклук. Това се е случило на ул. „Солунска“ на ъгъла на бул. „Витоша“. Кашоните и отпадъците от опаковки, събрани от магазина, са били оставени до подземните контейнери. За нарушението е наложена санкция и боклукът е бил прибран, а мястото е почистено.

В „Слатина“ пък инспекторите са предотвратили изхвърляне на голямо количество кашони и касетки от търговски обект на ул. „Велчо Атанасов“. Дадено е предписние за недопускане на смесване на различни видове отпадъци и изхвърлянето им в контейнерите за битова смет.

Плановите проверки ще продължат, категорични са от Столичния инспекторат. Техни екипи ще реагират и на подадени сигнали от граждани за замърсяване с отпадъци, неправилно изхвърляне и нерегламентирани сметища в София.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ