19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Старозагорска фирма е най-вероятният строител на стадион „Локомотив“ в Пловдив

Старозагорската фирма „Рудин” най-вероятно ще бъде строителят на стадион „Локомотив” в Пловдив. Комисията към Община Пловдив отвори ценовите оферти, като единствена фирма допусната до финала е именно тази. Компанията е предложила ценова оферта от 9 986 846,65 лева без ДДС за проектирането и строителството на спортното съоръжение на „Лаута“.

Поръчката за стадион „Локомотив” е за 12 млн. лева с ДДС, като след избора на изпълнител, съоръжението трябва да бъде завършено за 24 месеца.

Предстои проверка дали ценовото предложение на старозагорци отговаря на всички зададени критерии. Ако офертата е наред градската администрация ще възложи поръчката.

Другите фирми, които бяха отстранени от надпреварата са „ГБС – Пловдив”, „Артстрой” и консорциум „Спортклуб Лаута” ДЗЗД с водещ партньор „Некст лодижистик“, като останалите фирми са „Валмекс” и „Ателие Серафимов – архитекти“.

Възможно е обаче да има и обжалване.

 

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ