16 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Реновираната зала „Св. София“ посреща депутати за първа пленарна сесия

За първи път днес реконструираната зала „Св. София“ в бившия Партиен дом ще приеме депутати за откриването на новата пленарна сесия след лятната ваканция на народните избраници.

Ремонтът на залата закъсня с близо две години, заради демонтирането на стария бетонен покрив и поставянето на нов стъклен за 1 млн.лв.

 

За реконструкцията на новата зала са дадени 18 млн.лв. Като в тях не влизат озвучителната система, системата за гласуване и видеонаблюдението. Цялостната реконструкция на „Св София“ заедно със строителния надзор и контрол стига до 23 млн.лв.

Новото за народните представители е стъкленият покрив, който осигурява естествена светлина на работещите. Има специално фолио покритие, което да ги пази от пряката слънчева светлина. Те ще се радват на по-голямото разстояние между седалките и по-голям работен плот.

Климатизацията на залата и добрата акустика в нея ще допълват комфорта на депутатите. Новата пленарна зала разполага и с две ложи. В тях трябва да бъдат настанени президентът, вицепрезидентът и главата на Българската православна църква при техните посещения.

Сн. БГНЕС

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ