17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Ремонтират стълбове и светофарни уредби в Перник

Община Перник ще ремонтира над 400 стълбове за улично осветление и светофарни уредби с полагане на антиплакатна и антикорозионна защита, съобщиха от администрацията.

Съоръженията са групирани според вида и размерите им в 18 типа и ще бъдат обработвани по четири технологии. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 340 000 лв.

Ще бъдат обработени стълбове и светофарни уредби в центъра на града и по основни пътни артерии.

Съоръженията ще бъдат почистени от прах, кал, лепило и хартиени остатъци от рекламни материали.

Антиплакатното покритие ще бъде положено на 3,2 м от основата на стълба и ще осигурява хидроизолационни и киселинноустойчиви свойства, също и ще възпрепятства облепването на стълбовете с афиши, рекламни материали и др.

Антикорозионната защитна система предвижда усилен антикорозионен и хидроизолационен слой, който да осигурява хидроизолационни качества на покритието. Експлоатационната им трайност е не по-малко от 15 години.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ