14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Първият чешки електробус вече се движи по улиците на Русе

Първият от двайсетте нови електробуса, доставени от Чехия в Русе, вече се движи по улиците на града, съобщиха от Общината.

Модерното возило обслужва пътниците по маршрута на 13-а линия. Останалите електробуси се очаква да пристигнат поетапно в следващите месеци. Те ще са изцяло на ток и ще разполагат със собствена зарядна станция, 22 седящи и 45 правостоящи места.

Предвидено е място за хора с двигателни увреждания, като достъпът до возилото ще става през рампа при втората врата. Автобусите са климатизирани. За удобство на пътуващите ще бъдат инсталирани системи за оповестяване на спирките.

Припомняме, че ОП „Общински транспорт Русе“ ЕАД, което досега отговаряше само за тролейбусния превоз, от юни 2022 година ще започне да обслужва и вътрешноградските автобусни линии.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ