6 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Стратегия за привличане на туристи в Русе разработва Младежки бизнес клуб

Ръководството на Младежки бизнес клуб към Стопанска камара Русе и областният управител Борислав Българинов обсъдиха приоритети в бизнес модела в трансграничния регион и възможностите за развитие на туризма. Идеята е да стартира активна реклама на тази част от страната в Западна Европа и най-вече в страните от Бенелюкс. Расте броят на туристи от тези държави, които избират да почиват в България, но малко от тях са запознати с богатствата на област Русе, смятат от местната администрация.

Според членове на Бизнес клуба посещението на България от туристи от Западна Европа  е допълнително улеснено от възможността за круизи по речния коридор Рейн – Майн – Дунав.

От Стопанската камара в крайдунавския град предлагат също насърчаване и по-активно провеждане на съвместни културни мероприятия – изложби, концерти и литературни четения между градове от България и Румъния.

За реализирането на успешен бизнес модел участниците в срещата се обединиха около ефективното използване на кадровия потенциал, академичната общност и възпитаниците на професионалните и профилираните гимназии в града. Експерти от Стопанската камара в Русе подготвят и проекти за развитие на логистичната инфраструктура в цялата област.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ