13 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Приключи плановият ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Завърши плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“. След проверка и издадено одобрение от страна на Агенцията за ядрено регулиране, блокът вече е включен в електроенергийната система на страната.

Плановият годишен ремонт, започнал на 29 септември, се проведе при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19, отчитат от атомната централа.

От там посочват, че са изпълнени необходимите дейности по ремонт и профилактика на оборудването и реакторът е презареден със свежо ядрено гориво. Реализирани са и предвидените дейности, свързани с повишаване на безопасността и осигуряване на дългосрочната експлоатация на блока.

Другият ядрен енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ – пети, работи с пълно натоварване на мощността.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ