27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Официално в Пловдив: Подписаха договора за строежа на „Колежа“

Официално е подписан договорът за строежа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев от страна на Община Пловдив и бизнесменът Илиян Филипов собственик на ПИМК – водещ партньор в дружеството ДЗЗД „Колежа“ са положили подписи под документа.

Дружеството спечели обществената поръчка „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев““ и официално може да стартира работа. От около седмица техниката на строителя е на стадиона, а работници разчистваха съоръжението.

„Желая Ви спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес. Убеден съм, че ще изградите модерен и красив дом, на който „Ботев“ отново да играе мачове от евротурнирите“, пожела кметът Здравко Димитров, който макар и в болничен присъства на подписването.

От строителната компания е поет ангажимент в рамките на една календарна година стадионът да е на етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат.

 

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ