12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Осигурени са средства за водоснабдяването на 17 габровски села

С решение на Министерски съвет са осигурени 4 200 000 лв. за водоснабдяване на габровските села Думници, Гайтани, Прахали, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени, Здравковец, Влайчовци, Драгановци, Музга и Яворец.

Те са разположени от северната страна на пътя Габрово – Севлиево, т.н. села под Витата стена. След изграждане на водоснабдяването те ще получават вода от яз. Христо Смирненски, което ще реши дългогодишни водни проблеми в тези райони.

Средствата за подобряване на водоснабдителната инфраструктура за община Габрово са одобрени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В момента, във връзка с водоснабдяването на селата под Витата стена, текат процедури по одобряване на подробните устройствени планове и на изготвения технически проект.

От миналата година 15 габровски села и няколко фирми, разположени от южната страна на пътя Габрово – Севлиево, вече получават вода от вътрешната водопроводна мрежа на града.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ