16 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Община Троян строи по проект социален дом за възрастни

В края на 2020 г. Община Троян спечели 100% безвъзмездна финансова помощ за изграждане на социален дом за възрастни хора и лица с увреждания. Проектът бе защитен в края на миналата година по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общата стойност на заданието „Изграждане на център за грижа за лица с психични разстройства в с. Дълбок дол, община Троян“ е 569 957,35 лева.

Срокът на изпълнение на проектното предложение е 24 месеца, т.е. до октомври 2022 г. Освен изграждане на база с капацитет 15 места то включва и доставка на необходимото обзавеждане и оборудване.

По проекта е предвиден основен ремонт и преустройство на сградата на бившето училище в село Дълбок дол, община Троян. Ще се оформи и външното прилежащо пространство, съобразенo със спецификата на целевата група, както и паркинг за автомобили с четири паркоместа.

Архитектурното решение включва обособяване на 9 единични стаи, като две от тях са предвидени за трудно подвижни лица, и 3 двойни стаи, като една от тях също е предвидена за трудно подвижни лица. Ще има и стаи за терапия, групови занимания и дневен престой, стаи за персонала, както и кухненски бокс с трапезария. Ще бъдат изпълнени и всички мерки за достъпна архитектурна среда.

Процедури по реда на ЗОП за избор на изпълнители на дейностите по проекта са в процес на подготовка и провеждане.

 

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ