12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Община Сливен започва ремонт на ключов булевард

Община Сливен планира да извърши ремонт на булевард „Стефан Стамболов“. Първият етап ще бъде реализиран през тази година и включва участъка от кръстовището с булевард „Панайот Хитов“ до кръстовището с булевард „Георги Данчев“, където ремонтът е наложителен заради състоянието на пътната настилка. Очаква се реалните строителни дейности да стартират след месец. Пътната настилка ще бъде асфалтирана и изравнена, ще бъдат възстановени повдигнатите пешеходни пътеки.

Вторият етап включва участъка от кръстовището с бул. „Георги Данчев“ до кръстовището с „Бургаско шосе“. Ремонтът му ще бъде реализиран след осигуряване на необходимите средства.

За дейностите тази година вече е заделена сума в размер на 700 000 лева. Те са част от парите, отпуснати от правителството през 2020 година за основен ремонт на улици на територията на общината.

Ремонтът на булевард „Стефан Стамболов“ е част от дейностите на общинското ръководство за подобряване състоянието на пътната мрежа и повишаване безопасността на движение по общинската пътна инфраструктура.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ