19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Община Генерал Тошево започва подмяна на водопроводи

С подкрепа от 4 975 000 лева по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ започва рехабилитация на част от водопроводната мрежа в крайграничното село Кардам и в още две селища в община Генерал Тошево, съобщават от кметската управа.

Строителните работи вече вървят в село Люляково, където водопроводното трасе достига 3491 метра. Полагат се дебелостенни тръби с голяма издръжливост на корозия и добри хидравлични свойства, отбелязват от общината. Само в това селище, където ще бъдат направени и ремонти по осем улици в обхвата на водопровода, ще бъдат инвестирани 1 222 000 лева.

В Кардам и Спасово строително-монтажните работи трябва да започнат до края на годината.

С вложените европейски средства се очаква селищната водопроводна мрежа да стане по-надеждна и загубите на ценния природен ресурс в района да бъдат намалени.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ