12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Облагородяват пространствата, определени като „кални точки“ в София

76 открити пространства са определени като източници на фини прахови частици в районите на София. Проучването е част от Програмата на Столичната община за премахване на т.н. „кални точни“ и облагородяване на пространствата и се прави по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова.

„Столичната община ще финансира проектите в зависимост от готовността на районните администрации да започнат работа по благоустрояване на конкретните терени“, заяви градоначалникът и добави, че първите райони, които ще получат финансиране за реализиране на свои проекти, са „Овча купел“, „Красна поляна“ и „Надежда“.

Общата площ на подадените към момента терени е 64 140 кв. м, а дейностите предвиждат затревяване, засаждане на дървета и храсти, ограждане по подходящ начин, поставяне на табели и, където е необходимо, насипване с чакъл. Стойността на програмата е над 1 200 000 лева, а изпълнението на проектите ще започне в края на тази година и ще продължи през 2021 година.

Related Articles

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ