13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Монументът „Света Богородица“ в Хасково вече е достъпен и за хора с увреждания

Община Хасково изпълни проект „Изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания към Монумент „Света Богородица“. Той е финансиран от Агенцията за хора с увреждания.

Основната цел е да се създадат предпоставки за активно включване на хората с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото придвижване. Извършен е монтаж на подемник, разположен на стъпалата непосредствено под Монумента.

Изграден е и малък подход в обхвата на тротоарното пространство към улица „Панорама“ за преодоляване на нивото до площадката на повдигателното съоръжение. Общата стойност е 40 468,66 лв.

Този проект е част от инвестиционните намерения на община Хасково за цялостно обновяване на пространството в подножието на Монумента „Света Богородица“.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ