15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

БНБ продава от днес новата златна монета „Рождество Христово“

От днес е в продажба новата златна възпоменателна монета на Българската народна банка. Тя е на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“. Цената на монетата е 1300 лева.

На лицевата страна са изобразени емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата; околовръст надпис; „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“; номиналната стойност „100 ЛЕВА“, годината на емисията „2020“.

На обратната страна на монетата e изобразена библейска сцена на Рождество Христово; околовръст отгоре надпис „РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО“. Монетата се продава в Българската народна банка, както и в офиси и клонове на някои търговски банки. До 9-и декември 2020 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от БНБ до 2 броя монети, а след това възпоменателната монета „Рождество Христово“ ще се продава без ограничения.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ