19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Луксозна двуезична книга за архитектурата на България през ХХ век излезе от печат

Излезе от печат книгата „Архитектурни образи – България през втората половина на ХХ век“, том I. Луксозното двуезично издание с твърди корици е на български и английски език.

Книгата е събрала гледните точки на седем изследователи за знакови архитектурни обекти от втората половина на ХХ век в България. Автори на „Архитектурни образи – България през втората половина на ХХ век“, са доц. д-р арх. Мария Давчева, доц. д-р арх. Стела Ташева, доц. д-р арх. Велина Панджарова, д-р арх. Радосвета Кирова-Делчева, д-р арх. Ива Стоянова, арх. Нина Толева-Новак и арх. Пламена Георгиева.

Фокусът в подбора и анализа им пада на връзката между архитектурата и околната среда – градска или природна. Целево е потърсена популяризация на по-рядко коментирани сгради и структури, без да се претендира за изчерпателност на примерите. Книгата е издадена от „Мио Дизайн“ ООД.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ