8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

ЗММ Сливен изгради соларен парк за собствени нужди

ЗММ Сливен, дъщерно дружество на Индустриален Холдинг България, успешно въведе в експлоатация фотоволтаична електрическа централа за собствено потребление с инсталирана мощност 1,307 kWp.

В проекта са инвестирани 1,6 милиона лева. От компанията са пристъпили към реализацията му заради проблемите с цените на електрическия ток на борсата. Така ще се постигне независимост от доставчика и ще могат да се контролират тези разходи, а и с устойчивата цена на ел. ток се постига повече стабилност в отношенията с клиентите.

Соларният парк покрива до 75% нуждите от електроенергия на машиностроителното предприятие. Той е изграден върху неизползвани територии на завода.

Проектът е приоритетен за компанията, защото не само решава проблема с непредвидимите разходи за ток, а и защото дава принос в зелената политика и бъдещето на планетата.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ