22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Протест на жители на асеновградски квартал заради разбит път

Жителите на квартал „Горни воден” в Асеновград излизат на протест. Причината е, че единственият път, който свързва квартала с града, е в окаяно състояние, като от близо половин година участъкът е разкопан и изоставен.

Над 1500 души живеят в този квартал и нямат нормален достъп до домовете си. Придвижването им с автомобил е ежедневно изпитание, което им коства не само нерви, но и средства за ремонт на колите им.

Недоволните са направили подписка, която са внесли в общината още в края на месец юни , но до момента нямат отговор нито действие по проблема.

От общината са изпратили официален отговор до Нова тв., излъчила репортаж за протеста, в който казват, че нямат финансова възможност за цялостен ремонт на пътя. Заради коронавируса временно е било преустановено стартирането на обществени поръчки. Това е и причината за забавяне на процедурата по избор на изпълнител. Вече обаче има сключен договор с такава фирма и ремонтът ще започне в скоро време.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ