13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Заради ремонти: Променят движението на някои влакове през гара Синдел

От 27-ми юли до 6-и август 2021 г. ще бъдат въведени временни промени в организацията на движение на пет бързи и пет пътнически влака в отделни дни през периода на тяхното движение, които преминават през гара Синдел разпределителна, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Причината за промените са свързани с изпълнението на обект „Преустройство на коловозно и стрелково развитие на гара Синдел разпределителна” – част от проект: „Удвояване и електрификация на железопътната линия Карнобат-Синдел” на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“.

През периода на извършваните ремонти общо пет бързи влака, които пътуват по направленията София-Варна-София, Враца-Варна и Пловдив-Варна, ще се движат от/до гара Провадия или от/до гара Юнак. За обслужване на пътниците от тези композиции, както и за пътниците от пет пътнически влака, които се движат по маршрутите Бургас-Варна, Варна-Карнобат и Шумен-Варна-Шумен, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Провадия и Варна, както и между гарите Юнак и Варна.

Промените в движението на влаковете ще бъде разделено в два периода – от 27-ми до 31-ви юли и от 1-ви до 6-и август.

Поради извършваните ремонтни дейности и въведените промени в разписанията на някои от посочените влакове се налага да бъдат променени разписанията на композиции, които пътуват в други железопътни участъци на страната.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписаниe на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ