21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Започна ремонтът на кръстовището за с. Войводово на пътя Кърджали – Хасково

Започна ремонтът на кръстовището за село Войводово при 303-ти км на първокласния път I-5 Кърджали – Хасково, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът предвижда обособяване на трета лента за ляв завой към общинския път за село Войводово, с ширина 3,2 метра. Пътното платно ще бъде разширено двустранно, като се запази габаритът на съществуващите ленти.

Кръстовището ще е с нови стабилизирани банкети и възстановено отводняване. Предвидена е нова хоризонтална маркировка, светлоотразяваща с рефлектиращи перли. Ще бъде монтирана и нова вертикална сигнализация.

Целта е по-безопасно движение в участъка при изключително натоварения трафик в посока ГКПП „Маказа“. Значително ще се подобрят техническите параметри на съоръжението и за автомобилите, пътуващи от Кърджали и завиващи на дясно към Войводово.

При изпълнение на строително-монтажните работи в участъка трафикът се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ